Hey, welkom bij Alternatievemiddelen.nl van Tom & Melanie

Snelle levering

Gratis bezorgd v.a. €75,- (NL) & €100 (in vele EU landen)

Afhalen mogelijk

>>
>>
Berkey waterfilter

Berkey waterfilter

Als gezin zijn wij altijd op zoek naar de beste producten om onze groene leefstijl te ondersteunen. Naast pure, onbewerkte voeding vinden wij het drinken van schoon, zuiver water erg belangrijk. Echter ondanks steeds geavanceerdere technieken bij de waterzuiveringsinstallaties lukt het niet om belastende stoffen helemaal te verwijderen. In ieder geval niet op een manier waarop ons drinkwater goedkoop blijft. En als je dan hoort dat ons water steeds meer vervuild raakt met medicijnresten en pesticiden of lood, dan vinden wij het de moeite waard om ons water te filteren met een Berkey waterfilter.

Het belang van goed en zuiver water

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum.

Berkey waterfilter in keuken, bij wasbak voor raam

Onze beweegredenen

Wij proberen als gezin voldoende water te drinken en vinden daarom de kwaliteit van ons drinkwater belangrijk. Wij willen hierin ook onze eigen verantwoordelijkheid nemen. Er zijn namelijk veel hormoon verstorende en belastende stoffen in onze omgeving die we niet altijd kunnen vermijden – zoals in plastics, kleding en voeding – maar in ons drinkwater thuis kunnen we ze wel vermijden. Wij willen geen grote bedragen besteden aan flessen mineraalwater (dat overigens ook wisselend van kwaliteit is) en dat bovendien vaak in plastic verpakt zit. Daarom hebben wij ervoor gekozen om een Berkey waterfilter te gebruiken, die vervuilende stoffen er perfect uit haalt. Daarnaast is onze ervaring dat het water veel zachter en lekkerder smaakt.

De werking van de Berkey waterfilter

De Berkey waterfilter filtert voor 99,9% chloor, virussen, bacteriën, weekmakers (BPA), medicijnresten, parasieten, bestrijdingsmiddelen en andere chemische verontreinigingen eruit. En daarnaast filtert hij zware metalen voor meer dan 95% eruit (tot 100% zelfs met fluoride en arsenicum filters). Het testrapport van de Black Berkey elementen, welke zorgen voor de waterfiltering in de Berkey waterfilter, van een onafhankelijk laboratorium is is hier te downloaden.

Dit krachtige systeem zuivert ook water van bronnen zoals meren, beekjes, stilstaande vijvers en waterbronnen in derde wereldlanden. En dat de filter krachtig en effectief is bewees wel dit leuke kleurstofexperiment (zie filmpje op deze pagina) dat we uitprobeerden: je vult het bovenste compartiment met water en giet er een kwart theelepel van een rode voedselkleurstof in. Daarna laat je het water door de filter druppelen, waarbij de Black Berkey filter elementen de kleurstof uit het water filteren. Onvoorstelbaar maar waar! Bij het tappen van een glaasje water, was het water warempel schoon en kristalhelder. Test geslaagd!

Zuiver water. Schoon water wordt in glas gegoten. Druppels.

Instalatie, primen en onderhoud

De eerste stap bij het prepareren van een Berkey waterfilter is het primen van Black Berkey elementen. Belangrijk is dat dit goed gebeurd, anders duurt het zuiveren van het water erg lang. Wij verwijzen voor hulp bij installatie en instructies naar deze pagina. Hier staat alles in video’s uitgelegd, zo ook hoe je de Berkey in zijn geheel in elkaar zet. Mocht het primen met de kraan niet lukken, dan is een primer set bij ons te bestellen.

Voor het reinigen is ons advies om 1 keer per maand de ombouw te reinigen. De onderste en bovenste kamer kunnen gewoon worden afgewassen met een sopje en in warm water. De Black Berkey elementen reinig je eens per 6 maanden of als je een drastische vermindering in filtersnelheid ervaart én primen geen winst in snelheid meer bereikt. De Black Berkey elementen moet je gewoon onder stromend koud water wassen met een schuursponsje. Je schuurt dan de poriën weer open en dan ben je van al het vuil af. Hoe je dat moet doen staat ook op deze pagina , waar je instructievideo’s hierover vindt.

Één keer per 3 maanden adviseren wij om de filters weer te primen. Dan neemt namelijk de snelheid van het filteren ook weer toe.

Verschillende modellen Berkey waterfilter

Er zijn verschillende modellen te verkrijgen van de Berkey waterfilter. Voor in één oogopslag te zien wat de verschillen zijn tussen de modellen: klik hier.

De waardering van www.alternatievemiddelen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 1327 reviews.
nl_NLNederlands