Hey, welkom bij Alternatievemiddelen.nl van Tom & Melanie

Snelle levering

Gratis bezorgd v.a. €75,- (NL) & €100 (in vele EU landen)

Afhalen mogelijk

>>
>>
Natuurlijke deodorant zonder aluminium

Natuurlijke deodorant zonder aluminium

De veiligheid van aluminium in deodorant staat de laatste jaren flink ter discussie. Zo zou aluminium gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Resultaten van verschillende onderzoeken zetten daarmee vraagtekens bij de veiligheid van de meeste reguliere deodoranten waarin aluminium als werkzame stof wordt gebruikt. Aluminium uit deodorant blijft namelijk niet alleen op je huid liggen, maar wordt opgenomen in je lichaam. Het alternatief is natuurlijke deodorant zonder aluminium.

Natuurlijke deodorant zonder aluminium. Man spuit deo op.

De zweetregulatie wordt verstoord

Los van de mogelijke gezondheidsrisico’s van aluminium, sluit aluminium bovendien de poriën van je huid af waardoor je zweetregulatie verstoord wordt. Aluminium is namelijk een antiperspirant; het blokkeert je zweetklieren tijdelijk waardoor je dus minder zweet. Dat lijkt fijn op de korte termijn, maar we zweten natuurlijk niet voor niets. Ons lichaam ruimt hiermee afvalstoffen op en reguleert onze lichaamstemperatuur. Zweten wil je dus eigenlijk niet voorkomen, die vervelende zweetgeurtjes natuurlijk wel!

Wist je bovendien dat aluminium de veroorzaker is van die vervelende gele vlekken in je kleding? Aluminium geeft een chemische reactie als het in contact komt met zweet en katoen. Dit geeft die hardnekkige vlekken, die je er met wassen moeilijk uit krijgt.

Natuurlijke deodorant zonder aluminium. Kunstzinnig gestapelde natuurlijke deo.

Natuurlijke ingrediënten

Bij gebruik van een natuurlijke deodorant zonder aluminium worden je zweetklieren niet geblokkeerd. Je natuurlijke temperatuurregulering wordt niet gefrustreerd en je kunt je afvalstoffen goed afvoeren via de huid. Als we ingrediënten kunnen gebruiken in deodorant waar geen discussie is over de veiligheid, dan geven we daar natuurlijk de voorkeur aan!

Onze deodorantproducten van het merk I+M Naturkosmetik Berlin bestaan volledig uit natuurlijke ingrediënten en zijn op basis van natriumbicarbonaat (zuiveringszout), zinkoxide en verzorgende oliën zoals kokos, olijf en amandel. Natriumbicarbonaat werkt goed tegen geurtjes, doordat het een hoge PH-waarde heeft. Bacteriën op je huid, die vervelende geurtjes veroorzaken, kunnen niet leven in een omgeving met een hoge PH-waarde. Geen bacteriën, geen nare geurtjes!

Zinkoxide werkt uitstekend tegen stress-zweet. Het is namelijk antibacterieel en zet de vetzuren in zweet om in geurloze zinkzouten. Het verlicht daarnaast irritatie van de gevoelige okselhuid en is dus ook nog eens rustgevend na een scheerbeurt. Samen met de verzorgende oliën in de deodorant zorgt dit voor een zachte, effectieve én natuurlijke deodorant-ervaring.

Wij zijn fan!

De waardering van www.alternatievemiddelen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 1327 reviews.
nl_NLNederlands