Hey, welkom bij Alternatievemiddelen.nl van Tom & Melanie

Snelle levering

Gratis bezorgd v.a. €75,- (NL) & €100 (in vele EU landen)

Afhalen mogelijk

>>
>>
Natuurlijke zonnebrand

Natuurlijke zonnebrand

Nederland kent steeds meer mooie en zonnige dagen! Dit begint vaak al in maart en loopt door tot september en steeds vaker tot in oktober. Dan wil je natuurlijk onbezorgd van het zonnetje genieten en wij doen dat met natuurlijke zonnebrand!

Vitamine D

Als de zon schijnt, dan kun je ook meteen je vitamine D gehalte stimuleren, heel erg belangrijk voor je gezondheid. Je lichaam maakt vitamine D aan doordat UV-B stralen van de zon je huid raken. Om de aanmaak van vitamine D te bevorderen is zonlicht van belang, ongeveer 30 minuten per dag op een huid die niet ingesmeerd is. Wanneer je ingesmeerd bent met een zonnebrand, dan vermindert dit namelijk drastisch de aanmaak van vitamine D. De zon heeft dus ontzettend positieve effecten op ons lichaam en onze gezondheid. Wanneer je echter met warme, zonnige dagen langdurig buiten bent, dan is het juist wel aan te raden om zonnebrand te smeren. Dit om je huid goed te beschermen tegen verbranding en huidbeschadiging. Vooral mensen met een lichte huid en de tere kinderhuid hebben goede bescherming nodig. Wij bieden daarom natuurlijke zonnebrand aan met een minerale filter, veilig, effectief en aangenaam voor de huid!

Natuurlijke zonnebrand op knie. Klodder zonnebrandcrème met hartje getekend.

Maar wat is nu een minerale filter en wat is het verschil met een chemische filter?

Chemische zonnefilters trekken in de huid en absorberen UV-straling, terwijl minerale zonnefilters een laagje op de huid leggen en vanaf daar de straling weerkaatsen. Chemische filters hebben daarom nogal wat nadelen. Doordat ze in de huid trekken zorgen ze veel vaker voor huidirritatie en zijn daarmee niet geschikt voor mensen met een gevoelige huid. Sommige van deze filters dringen dieper door in het lichaam en komen in de bloedbaan terecht, waar ze onze hormoonhuishouding kunnen verstoren. Oxybenzone is een veel gebruikte chemische filter, octinoxaat en PABA ook. Minerale filters beschermen zowel tegen UVA- als UVB-straling en zijn het meest vriendelijk voor de huid. Ze zijn dan ook heel geschikt voor mensen met een gevoelige huid en voor kinderen. Al onze natuurlijke zonnebrand hebben dus een minerale filter. Wel zo veilig en 100% natuurlijk! En uiteraard ook duurzaam en biologisch afbreekbaar, zodat we onze aarde niet nog meer belasten. Want wist je dat heel veel zonnebrandcrèmes een stof bevatten die schadelijk is voor vissen en de koraalriffen aantast? Daarom kiezen wij voor vriendelijke ingrediënten voor je huid en lichaam en die ook nog eens vriendelijk zijn voor de natuur.

Laat dat zonnetje maar komen!

De waardering van www.alternatievemiddelen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 1327 reviews.
nl_NLNederlands